Cookbooks

Hemsley + Hemsley

De zusjes Jasmine en Melissa Hemsley. In Groot-Brittannië zijn ze reeds een grote hit met hun eigen succesvolle foodblog, hun eigen bedrijf en hun eigen columns in onder andere Vogue UK en The Guardian. Sinds dit jaar hebben ze bovendien hun eigen tv-show ‘Eating well with Hemsley + Hemsley’ èn opende ze hun eerste café in Selfridges in Londen.

In België zijn ze misschien nog niet zo heel gekend, al heb ik de indruk dat ze hier toch ook meer en meer beginnen opkomen.  Ze hebben ondertussen twee kookboeken uit: ‘De kunst om goed te eten’ en ‘Lekker en snel voor elke dag’. De Hemsley formule is simpel: geen granen, gluten en geraffineerde suikers, wél goede vetten, eiwitten en veel  groenten. Hun gerechten kan je het beste omschrijven als healthy comfort food. De zusjes Jasmine en Melissa Hemsley zijn groot voorstander van eerlijk, onbewerkt en voedzaam eten en deze eetfilosofie is de basis van beide boeken. Veel recepten in zijn vegetarisch, maar niet alle. De zusjes beschrijven zichzelf als ethische omnivoren: ze consumeren geen vlees afkomstig uit de intensieve veeteelt en kiezen standaard voor biologisch of duurzaam gekweekt vlees, vis en zuivel.

Beide boeken zijn mooi vormgegeven met aantrekkelijke foto’s bij de recepten en zijn overzichtelijk ingedeeld. In ‘De kunst om goed te eten’ zijn er maar liefst 9 categorieën: ontbijt, soepen, salades, bijgerechten en snacks, vlees en vis, groente als hoofdgerecht, dressings en dips, gebak en nagerechten en dranken. In ‘Lekker en snel voor elke dag’ vind je: ontbijt, soepen en stoofschotels, bijgerechten en snacks, sandwiches en salades, vis en vlees, groentehoofdgerechten, dips, dressings, sauzen en spreads, gebak, desserts en zoete gerechten en tenslotte dranken terug.
Naast recepten geven ze ook nog veel informatie over onmisbare tools in de keuken, welke basisvoorraad je best altijd in huis hebt , diverse leuke menusuggesties en tips om gezondere keuzes te maken wanneer je op reis of in een restaurant bent.

Wat ik persoonlijk wel een groot nadeel vind, is dat er nergens een duurtijd bij de gerechten staat, en dit in beide boeken. Natuurlijk staat er wel bij hoelang iets in de oven moet, maar ik ben zelf heel slecht in tijden inschatten qua voorbereiding e.d. en heb dus graag een soort leidraad om te weten wanneer ik aan mijn eten moet beginnen. En mijn ervaring met de gerechten die ik tot nu toe uit ‘De kunst om goed te eten’ heb uitgeprobeerd is dat ze behoorlijk veel tijd in beslag nemen en dat ik vaak later aan tafel zat dan gehoopt. Hun tweede boek focust daar ook een beetje op, want dat houdt nadrukkelijk rekening met mensen met een druk leven. Er worden tips gegeven over wat je kan invriezen, hoe je snel een maaltijd op tafel zet na een drukke dag en hoe je een etentje organiseert zonder al teveel moeite. Maar is alles dan ook daadwerkelijk lekker en snel? Lekker zijn de gerechten zeker, maar om ze echt snel op tafel te krijgen vergt toch enige planning. Het trekken van een goede bouillon kost zeker 4-5 uur en voor het roosteren van een flespompoen voor de pompoenpap met amandelpasta ben je zeker 40 minuten kwijt. So far voor een snel ontbijt. (Wel lekker! 🙂 )

Maar goed, mijn ervaring met hun kookboeken is grotendeels positief en zijn zeker ook een aanrader voor jou als je graag lekker en gezond eet!

Enkele gerechten die ik zelf heb klaargemaakt uit ‘De kunst om goed te eten’:

lamsgehaktballetjes.pngknoflooktaartzwartebonenburger.pngquinarisotto.png

En uit ‘Lekker en snel voor elke dag’:

ontbijtkomlekkerensnelkipsaladelekkerensnelrundvleeschinesestijllekkersnel

Smakelijk! 🙂

xoxo1

Geïnteresseerd geraakt in de H+H filosofie? Surf dan zeker eens naar hun website. Je vindt er recepten, blogs over eten, lifestyle, beauty en nog veel meer. Enjoy!

__

De kunst om goed te eten

Auteur: Jasmine Hemsley,Melissa Hemsley

Prijs: € 29,95

ISBN: 9789059565869

——–

Lekker en snel voor elke dag

Auteur: Jasmine Hemsley,Melissa Hemsley

Prijs: € 29,95

ISBN: 9789059566873

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: