C-Jules

C-Jules is een frisse, moderne zaak te Zottegem waar alles draait om ‘pure food’: de verfijnde smaak van kwaliteitsproducten tot zijn recht laten komen zonder te veel poespas en met respect voor het product.

juliebaekelandt“Ik sta voor een pure keuken. Als ik duif serveer, dan moet je als klant ook effectief zien dat er duif op je bord ligt. Al die schuimpjes en andere camouflage zijn mijn ding niet”,  zegt chef Julie Baekelandt*.

C-Jules werd begin 2014 opgericht door Julie Baekelandt & Céderic De Mey. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding in ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge en deden vervolgens samen ervaring op in ‘La Tourbière’ in Aalst, ‘L’Homme Art’ in Zottegem, ‘Het Veer’ in Oudenaarde en bij Wout Bru in restaurant ‘Eygalieres’ in de Provence, waar ze bijna twee jaar aan zijn zijde kookten. Daarna werden Julie en Céderic sous-chefs in restaurant ‘Graanmarkt 13’ bij Seppe Nobels in Antwerpen en werkten ze nog twee jaar als chefs in Brasserie ‘Vinois’ in Sint-Martens-Latem. Na dit parcours vonden de chefs het tijd om hun eigen restaurant te beginnen, en met succes! Nog geen jaar later werden ze al opgenomen in de befaamde restaurantgidsen Gault & Millau  (14/20) en Michelin. Sinds 2016 heeft Céderic zijn eigen evenementenbureau en gaat Julie alleen verder met het restaurant.

Twee jaar geleden leerden mijn man en ik dit restaurant kennen en sindsdien komen we steeds graag terug. Zoals altijd staat er als we toekomen al een plankje klaar op tafel met sneetjes gekookte ham, een glas met soepstengels en een tapenade van zwarte olijven. De kaart is beperkt en klassiek. Julie koestert dan ook de Belgische klassiekers en brengt ze op haar eigen originele manier, met veel aandacht voor pure, streekgebonden, producten. Je kan kiezen om à la carte te eten of de menu ‘Jules’ waarbij je de keuze hebt tussen drie of vier gangen. Wij gaan voor 4-gangen met aangepaste wijnen.

We starten met een glas champagne en krijgen daar lekkere, verzorgde amuses bij.
Het eerste voorgerecht is een tartaar van langoustine met kroket van kalfszwezerik, appel en een sorbet van gin & tonic.  Echt een verfijnd gerechtje met een schitterende combinatie van smaken! Het tweede voorgerecht is harder** vergezeld van inktvis, kokkels, gekonfijte tomaat en gele stekelzwam: zeer smaakvolle, mooi gepresenteerde en verrassende combinaties, klaargemaakt met kwaliteitsingrediënten. Het hoofdgerecht , boeuf de galice met mini wortel, tuinbonen, pomme anna en rozemarijn is opnieuw een pareltje met uitgebalanceerde garnituur en een lekkere jus. Ik neem geen dessert, maar kies voor het assortiment kazen, geaffineerd door kaasmeester Luc Callebaut. Mijn man en ik sluiten de geslaagde avond af met een goede cognac en huisgemaakte cakejes.

tartaarlangoustine
Tartaar van langoustine / kroket van kalfszwezerik / appel / sorbet van gin & tonic
harderinktviskokkels
Harder / inktvis / kokkels / gekonfijte tomaat / gele stekelzwam
bouefdegalice
Boeuf de galice / mini wortel / tuinbonen / pomme anna / rozemarijn
kaas
Assortiment van kaasmeester Luc Callebaut
digestief
Digestief met huisgemaakte patisserie

xoxo1

* Sinds april vorig jaar heeft  Julie Baekelandt een eigen rubriek in het programma ‘Passe-Vite’ op kookkanaal Njam! Ze staat er tussen grote sterrenchefs om haar gerechten aan de kijker te presenteren. Bekijk hier enkele van haar recepten: http://www.njam.tv/chefs/julie-baekelandt

** Harder is weinig bekend, en de reden daarvoor heeft vooral te maken met zijn voedingswijze. Een harder is een zeldzaam voorbeeld van een vegetarische vis. Hij graast algen en wieren van de rotsen, dijken en haveninstallaties. Met zijn manier van eten bijten harders hoogst zelden in het aas van de hengelaar. Aan de andere kant opereren harders zo dicht bij de rand van het water, dat ook trawlers en andere beroepsvissers slecht zelden een harder in de netten krijgen. Hij kan uitstekend worden gefileerd en geeft dan wit vlees dat een iets hoger vetpercentage heeft dan klassieke witvis. Gezien het algendieet van de harder is het vangstgebied smaakbepalend.

__

Restaurant C-Jules
Markt 15, 9620 Zottegem
09 279 11 18 – 0472 11 31 63

info@c-jules.be

Gesloten op zondag en maandag.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s