Cookbooks

On the go

On the go’ is ondertussen al het derde kookboek van Rens Kroes. Hoewel haar eerste boek reeds in 2014 uitkwam, heb ik de kookboeken van Rens Kroes maar laat ontdekt.
De belangrijkste reden hiervoor is dat ik vroeger gewoon niet echt met gezonde voeding bezig was. Wel met eten, diëten, afvallen en weer bijkomen… Ik had een echte haat-liefde verhouding met voedsel en elke maand probeerde ik wel een nieuw dieet uit. (Je kan hier meer over lezen op mijn ‘about me’ pagina.)

Doordat ik mij meer ben gaan verdiepen in voeding en boeken ben beginnen lezen over de link tussen overgewicht en geraffineerde koolhydraten, over de werking van de spijsvertering, het belang van goede vetten, over de voedselcombinatieleer, …  Ben ik dus op een bepaald moment bij Rens Kroes uitgekomen. Ze is een groot voorstander van onbewerkte voeding, of zoals ze het zelf noemt: powerfood. Al haar recepten, zowel in ‘Powerfood‘ als ‘Powerfood – Van Friesland naar New York‘ zijn dan ook gebaseerd op onbewerkte producten en zijn 100% voedzaam. ‘On the go’ is daar geen uitzondering op. Zoals de naam het al zegt, dit boekje is vooral bedoeld voor wie eens iets anders mee wil nemen naar het werk dan een boterham met choco. Ik moest wel wat wennen aan het kleinere formaat van het boek en het feit dat het geen verharde kaft heeft, (blijft moeilijk staan in mijn kookboekstandaard), maar ik ben wel weer fan van de recepten! (Die zijn dan wel on the go, je kan ze natuurlijk ook gewoon zo opeten. 🙂 )

Hieronder enkele van mijn favorieten!

boekweitpap1

chocoladebananenbrood1

summerquiche

beetrootsou1p
Qua lay-out lijkt het boek wel goed op de voorgangers. Rens heeft een bepaalde stijl in haar boeken die heel herkenbaar is. Modern, positief, vrolijk, en vol leuke anekdotes. En ook hier heb je weer handige hoodstukken: ‘ontbijt’, ‘brood’, ‘lunch’, ‘snacks’ en ‘drinks’. Wat anders is, is dat er in dit boekje meer aandacht wordt besteed aan de apparaten die je nodig hebt voor de recepten, de basisingrediënten die handig zijn om in je voorraadkast te hebben, hoe je eten het best meeneemt en wanneer je je gerechtje het beste kunt bereiden, (‘sunday prepping’, ‘day before’ of ‘last minute’). Bij elk recept staat er of het vegan, vegetarisch of glutenvrij is en er staan mooie foto’s in van allerlei producten waar dan bij staat waar het goed voor is of waar je het nog voor kan gebruiken. Daarnaast staat er bij elk recept hoe lang je het kunt bewaren en op welke manier.

Het is een boekje met 49 unieke, gezonde ‘powerfood’-recepten voor elk moment van de dag en voor mij de perfecte opvolger van de twee vorige boeken!

xoxo1

Uiteraard heeft ook Rens Kroes heeft haar eigen website, RensKroes.com. Je vindt er de lekkerste Powerfood-recepten, blogs over eten en beweging, (kook)video’s en heel veel tips voor een happy & healthy lifestyle. Enjoy!

__

On the go

Auteur: Rens Kroes

Prijs: € 14,99

ISBN: 9789000352562

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: