Cookbooks

(H)eerlijk makkelijk

Gwyneth Paltrow… Bij de meeste mensen vooral gekend als actrice, maar naast acteren heeft ze ook een aantal kookboeken op haar naam staan.
Het begon voor haar -denk ik- in 2007, toen ze meewerkte aan het TV-programma ‘Spain… on the Road Again’, een programma over Spanje’s geschiedenis en cullinaire tradities. Een jaar later schrijft ze samen met Mario Batali, een Amerikaanse chef-kok en schrijver, het boek ‘Spain… A Culinary Road Trip‘.

In 2011 schrijft ze ‘My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family and Togetherness‘ en ‘Notes From the Kitchen Table‘. (Beide boeken werden niet vertaald in het nederlands). In 2013 brengt ze dan het boek ‘It’s All Good‘ uit, in het nederlands vertaald als ‘(H)eerlijk’ en onlangs kwam het vervolg erbij, ‘It’s All Easy‘, oftewel ‘(H)eerlijk makkelijk’.

Het eerste boek, ‘(H)eerlijk’, heb ik eerlijk gezegd overgeslagen. Ik heb er in de winkel wel even in gebladerd, en hoewel haar manier van eten, nl.: zoveel mogelijk biologische en onbewerkte voeding, kiezen voor goede koolhydraten, eiwitten, granen en groenten helemaal overeen komt met die van mij, kon het boek mij toch niet helemaal bekoren. Naar mijn menig stonden er iets te veel “basisrecepten” in, (zoals ‘avocadotoast’), terwijl andere gerechten mij dan weer enorm veel tijd leken te vragen.

Misschien daarom dat ‘(H)eerlijk Makkelijk’ mij in de eerste plaats meer aantrok. De volledige titel luidt immers: ‘(H)eerlijk Makkelijk, gezonde, snelle recepten voor de superdrukke thuiskok’. 125 recepten die je volgens Paltrow kunt maken in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen. Agree, ook hier staan er recepten in zoals ‘Sandwich met gebakken ei’ en ‘Pan Bagnat’, wat basically een sandwich gevuld met salade niçoise is. Maar er staan ook heel veel originele recepten in, heel wat Aziatisch geïnspireerde gerechten en er worden talrijke exotische ingrediënten gebruikt. Alle gerechten zitten bomvol smaak en bevatten weinig suiker, vet of gluten.

Volgende recepten zijn uitgetest èn goedgekeurd:

pho1.png
soccapizza

bobunsalade1

 

xoxo1

 

In 2008 lanceerde Gwyneth Paltrow de lifestyle newsletter ‘GOOP’. De website belooft de “beste ervaringen, recepten, producten en advies” te delen maar staat vooral bekend om de nogal vaak bijzondere en soms bizarre rubrieken zoals ‘vagina steaming, shower urinating and a five-step guide on how to yawn’.

__

(H)eerlijk Makkelijk

Auteur: Gwyneth Paltrow

Prijs: € 24,99

ISBN: 9789021562469

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: