De Bakermat

De Bakermat is een gastronomisch restaurant gelegen te Ninove. Het ligt op de Leopoldlaan in een witte villa dat stijlvol gerenoveerd is. De Bakermat heeft een terras en een ruime parking achteraan.

Bij aankomst moet je moet bellen aan de voordeur waarna de gastvrouw, Barbara Wantens, je steeds even hartelijk en enthousiast ontvangt. Barbara deed werkervaring op in het ouderlijk horecanest, De Jonge Garde en restaurant Michel in Groot-Bijgaarden.
De chef is Kevin Graf. Hij kreeg zijn opleiding tot chef-kok in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en leerde het vak onder andere bij restaurant Den Artiest, Bistro Margot, Hof ter Eycken, restaurant Michel en De Jonge Garde.

Het zijn twintigers met een hoop ambitie. En terecht! De chef serveert een Frans-Belgische keuken met klassieke gerechten op een eigentijdse, moderne manier gebracht en zweert bij verse, kwaliteitsvolle, seizoensgebonden producten. De menu’s worden elke zes weken volledig aangepast.

Wat mijn man en ik altijd nemen zijn de ‘Smaaknuances’.  ‘Smaaknuances’ is een menu dat gaat van vier tot zes gangen waarin de chef zijn klanten verschillende nieuwe smaken laat ontdekken in de vorm van kleine, heerlijke gerechten. (Wij gaan dan ook altijd voor het volledige menu omdat het gewoon zonde zou zijn om een gang over te slaan! 🙂 )

Van bij het aperitief word je hier verwend met lekkere amuses.
De menu deze maand start met langoustine. Perfect gegaard en vergezeld van Mechelse asperges, radijs en avocado. We gaan verder met een eigentijdse versie van Vitello Tonato. De chef serveert dit samen met Granny Smith, kappers en pickles. Heerlijke coherende smaken en de Granny Smith zorgt voor de voldoende frisheid. Als eerste tussengerecht krijgen we hamachi met mangalica, tuinboon, doperwt en tomaat. Ons tweede tussengerecht is zeebaars met fregola sarda, wortel en daslook. Wederom een schilderijtje op ons bord, doch naturel gepresenteerd met smaken perfect in balans. Alles van topniveau, en het hoofdgerecht, duif met paksoi, witte boon en ratatouille,  sluit hier perfect bij aan. We eindigen met een selectie kazen geaffineerd door kaasmeester Callebaut.

Hieronder enkele gerechtjes!

VitelloTonato
Vitello Tonato met Granny Smith, kappers en Pickles
HAMACHI  MANGALICA
Hamachi en mangalica* met tuinboon, doperwt en tomaat
ZEEBAARS
Zeebaars met fregola sarda**, wortel en daslook

Het eten is top, maar ook de wijnen stellen nooit teleur! Ik ben oprecht fan van de sommelier die echt kennis van zaken heeft, altijd de perfecte aangepaste wijnen kiest en deze telkens even bezield voorstelt. Wij nemen dan ook steeds de menu met bijhorende wijnen, maar de wijnkaart biedt eveneens een doordachte keuze aan flessen die ook per glas beschikbaar zijn.

Kortom, restaurant De Bakermat is een echte aanrader. De smaakvolle gerechten, de mooie bijpassende wijnen en de ontspannen sfeer waarin je vertoeft maakt dit een plaats waar je zeker terug naartoe wil keren! (Tijdig reserveren is de boodschap, want sinds het restaurant enkel in de week open is en niet meer in het weekend is het snel volgeboekt, zeker op vrijdagavond.)

xoxo1

* Het Mangalica varken of wolvarken is een van origine Hongaars varkensras. Het is niet zomaar varkensvlees maar een ware delicatesse die, doordat de varkens traaggroeiend zijn en buiten lopen, 3 keer zoveel gezonde Omega 3 vetzuren bevat als ‘normaal’ varkensvlees. De smaak van het vlees is vergelijkbaar met dat van het Ibérico varken maar nog iets fijner en malser van smaak.

** Fregola is een specialiteit uit Sardinië. Deze pastasoort is gemaakt van grove griesmeel. Fregola Sarda is de ongeroosterde variant van de fregola. Hier is het zwart omdat het gekleurd is met inktvisinkt.

___

Restaurant De Bakermat
Leopoldlaan 95, 9400 Ninove
0494 89 56 26 – 054/25.80.25

info@resto-debakermat.be

Gesloten op zaterdag en zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s